Na een tijdje met veel plezier een weblog bijgehouden te hebben (www.upsidedown-in-australia.blogspot.com & zus2zus.blogspot.com) is mijn 'geheugen' vol en kan er niets meer gepubliceerd worden.
Dan maar weer een nieuwe weblog maken, waarvan de naam een beetje een compromis is omdat de namen die een beetje in de buurt van mijn oude naam kwam niet meer beschikbaar zijn....

Hier dus het vervolg.....

Upside down in Australia weblog 3!

donderdag 28 maart 2013

GREAT OCEAN ROAD & GRAMPIONS TRIP

Van de week een paar dagen met de auto op pad geweest.
Eerst langs Anneke die ergens in de rimboe een boerderij aan het verbouwen is tot hun paleisjes en daarna door gereden richting de Grampions (ze noemen het de Pyreneeën)
Totaal hebben we ongeveer 1250 Km afgelegd....Het eerste stuk was erg droog en het gele gras was een groot brandgevaar.
 Foto's zitten lekker door elkaar. Op de Great Ocean road bij Cape Oteway hebben we ons ontpopt als Koala spotters. Was trouwens niet zo moeilijk want in bijna iedere boom zat er wel eentje. De eucalyptus bomen waren dood en kaal en dit geeft een voedsel probleem onder de beestjes.
 Op de Ferry terug naar huis. Het weer sloeg om van lekker in de 30 graden naar regen en koud!
 De Grampions was een waar walhalla voor kangoeroes....overal kwamen ze vandaan hippen aan het begin van de avond en 's morgens vroeg. Altijd leuk om ze in de vrije natuur tegen te komen. Vooral als er een Joey in de buidel zit.
 Blue Lake in South Australia.
Zo'n mooie kleur blauw! Het schijnt in de zomer in twee dagen tijd van azuur blauw in deze kleur te veranderen....heel bizonder!
 OK dit was mijn modelletje terwijl vriend nummer 2 eens lekker de spray kraan opende en me onder plaste! Yak....gelukkig hadden we water in de auto.
Heb zo verschrikkelijk veel foto's gemaakt van Koala's....heb eigenlijk geen zin om in de honderden de beste uit te spitten!
 Blue Lake.
 Kale eucalyptus bomen nadat ze kaal zijn gegeten door de koala's. Ze slapen 20 van de 24 uur en in de tijd dat ze wakker zijn moeten ze 1 kg blaadjes eten!
 Golven, golven, rotsen en surfers.....OK de rotsen en surfers staan op mijn andere foto's.
 Kaketoes waren niet bang voor toeristen....die voorzagen hun van fruit en complimentry biscuits die de motel eigenaar zo aardig voor ons neer had gelegd!
 Ergens langs de Great Ocean Road....iedere 300 meter uit de auto voor een nieuw uitzicht!
 London bridge has fallen down.....in 1990.

 Harde wind maakte het moeilijk om foto's te nemen van de 13 apostelen....13 ? zoveel zijn het er niet meer!

Na heel veel km's weer lekker thuis.
Hebben ons wel voorgenomen dat de volgende vakantie geen rij vakantie meer is want dat zijn we nu een beetje zat.
Klussen dan maar?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten